Tým. že pokračujete vo využívaní našich služieb, súčasne dávate súhlas s inštaláciou cookies, vďaka ktorým vám získate väčšie pohodlie, služby na mieru a reklamné akcie presne prispôsobené vašim záujmom.ZATVORIŤ

Valentínske recepty

Ako budete tráviť tohtoročného Valentína? Dúfame, že aj vďaka našim stránkam, vo dvojici. Čo keby ste Vášho partnera prekvapili nezvyčajnou večerou? Spomínate si na náš minulý newsletter o potravinách, ktoré majú povesť afrodiziák? Na Valentínsky večer sú ako stvorené!

Nechajte sa zlákať a pripravte si stimulujúci zázvorový džús, chutnú penu z lososa a avokáda, či broskyne v čokoláde, zvané Venušine prsníky. Navodíte tak intímnu a zmyselnú atmosféru, zvyšok už necháme na Vás.

A ak ste tú pravú lásku ešte nenašli, nevadí, urobte radosť svojej rodine, priateľom, a hlavne sebe. Určite si to zaslúžite!


Stimulujúci zázvorový džús

1 Koreň zázvoru
2 polievkové lyžice práškového cukru
1 tyčinka vanilky
1 citrón
5 mätový list
50 centilitrov ananásového džúsu

Umyte zázvorový koreň, olúpte ho, pokrájajte na malé kúsky a rozmixujte. Pridajte vodu a zmes preceďte. V džbáne rozmiešajte rozmixovaný zázvor, ananásový džús, cukor, citrónovú šťavu, vanilku a mätu. Ak je džús príliš hustý, rozrieďte trochou vody. Ozdobte plátkom citróna.


photo : Simon Aubry

Avokádová pena s údeným lososom

2 veľké avokáda
1/2 citróna
4 veľké plátky údeného lososa
3 polievkovej lyžice nízkotučnej smotany
kôpor
soľ, korenie

Prekrojte každé avokádo na polovice. Odstráňte z nich jadro. Lyžicou vyberte dužinu, kôru uchovajte v celosti a odložte. Dužinu avokáda vložte do mixéra, pokvapkajte citrónovou šťavou, pridajte 2 plátky lososa pokrájané na tenké pásiky. Všetko rozmixujte. Nakoniec vmiešajte smotanu, štipku soli, kôpor a čierne korenie. Zmesou naplňte avokádové škrupiny a odložte ich na 15 mn do chladničky. Ozdobte pásikmi lososa.


Venušine prsníky v čokoláde

2 broskyne
100 g práškového cukru
15 cl malinového sirupu
80 g horkej čokolády
80 g mliečnej čokolády
10 cl hustej smotany
1 kávová lyžička vanilkového cukru
1 polievková lyžica rumu
štipka škorice
štipka mletého čierneho korenia
sušené ovocie na ozdobenie

V malom hrnci dajte zovrieť 50 cl vody s malinovým sirupom a práškovým cukrom. Na slabom ohni nechajte povariť 3 minúty. Do zmesi ponorte broskyne, potom hrniec zložte zo sporáka, zakryte utierkou a vekom. Nechajte odpočinúť 1 h.

Nastrúhate oba druhy čokolády do misy ponorenej vo vodnom kúpeli. Pridajte smotanu. Počkajte, kým sa čokoláda rozpustí a do hladka vymiešajte. Do čokoládovej zmesi následne vmiešajte vanilku, škoricu a korenie. Zmes musí byť hladká a krémová. Nakoniec vmiešajte rum.

Čokoládovú zmes nalejte do dvoch tanierov. Broskyne odkvapkajte, olúpte a položte do stredu tanierov. Do stredu každej broskyne položte mandľu, pistáciu či iné sušené ovocie.

REGISTRÁCIA ZDARMA
E-mailová adresa

Želaný login

Zvoľte si heslo

Si

hľadáš

Tvoj dátum narodenia


FacebookTwitter